- Autor: oldriskakalinova
- Doba přípravy (min.): 20
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
sušené droždí | 5 |
Mouka pšeničná polohrubá | 100 |
Mouka špaldová celozrnná | 80 |
Vejce celá průměr | 60 |
Rohlík tukový průměr | 42 |
Voda | 150 |
Dochucovadla:
sušené droždí, sůl
Energetická hodnota celkem: 3438 kJ
Bílkoviny (g): 34,
Tuky (g): 9,
Sacharidy (g): 149,
SAFA (g): 3,
Cukry (g): 5,
Vláknina (g): 9,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 860 kJ
Bílkoviny (g): 8.5, Tuky (g): 2.3, Sacharidy (g): 37.3, SAFA (g): 0.8, Cukry (g): 1.3, Vláknina (g): 2.3, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
Oba druhz mouky smícháme v míse, přidáme sušené droždí,sůl a vše opět zamícháme. Přidáme celé vejce a zaděláme vodou,tak,aby vzniklo nepříliš tuhé těsto, přidáme na kostičky nakrájený rohlík,ještě jednou řádně propracujeme a necháme kynout na teplé místě asi 40 minut, než testo dvatkrát zvětší svůj objem. Vytvoříme šišku knedlíku a necháme vařit v páře 20 minut. Po uvaření ihned propícháme vidličkou, aby se uvolnila přebytečná pára, nakrájíme a podávame. Z této dávky ingrediencí máme zhruba 18 plátků knedlíků. T
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.